Lobi da Basi

“Lobi da Basi”

Liefde is de BAAS. Vrij vertaald, al vaak gebruikt, misschien cliché maar toch ook: zó waar.
Wij hebben dikwijls moeten knokken voor waar we nu staan. Een bijzondere jeugd, bijzondere families, een half-leven-lang samen met alles wat daarbij komt kijken: dat is voor ons een intense, soms zware, maar ook mooie en ontzettend waardevolle reis ‘van nooit! naar ooit…’ geworden.
We zijn niet naïef en zien heus nog steeds de strijd en problemen van de wereld om ons heen. Maar toch zien we ook de mensen rondom ons die het samen gevonden hebben en vast weten te houden, of die vastberaden zijn ‘het’ samen te willen zoeken. We zijn ervan overtuigd dat die reis nog wel belangrijker is dan de eindbestemming.
Juist daarom geloven wij in de belofte er te willen zijn voor elkaar en voor anderen, en geloven we in de stappen vooruit die een ieder kan maken als Liefde echt centraal staat in je leven. Niet alleen de Liefde die plots bruist op een trouwdag of een top-vakantie, maar vooral ook over het even mogen ‘knetteren’ als het beter moet, het zorgen voor elkaar en elkaar’s behoeften en de immense (vaak precies rake) steun bij verlies of verdriet. Het elkaar aankijken en niet goed weten wat je moet zeggen… Glimlachen, warm worden, beseffen dat er geen woorden voor dat gevoel en dat moment zijn, en weten dat dat goed is.
Het grote gebaar, de kleine knipoog. Liefde.

Liefde die de Baas is, omdat je hem samen de baas laat zijn.