Jullie Verhaal

Op deze pagina vind je verhalen, herinneringen of grappige momenten van mensen die belangrijk zijn in ons leven of in dat van onze kinderen.

Heb je zelf iets leuks/liefs/geks/grappigs/moois te delen dat met ons leven samen of onze bruiloft te maken heeft? Heb je onlangs een oude foto gevonden waar je nog iets over kunt vertellen? Laat het vooral weten!

Mail naar lobidabasi@hotmail.com (en app voor de zekerheid even dat je gemaild hebt)

Scroll maar door, dan vind je verhalen van…

Sharon
Kenneth
Eric en Ans
Étrimara

É T R I M A R A en haar G E Z I N – SUPERgewone mensen ❤️

Geen anekdote, maar een raadsel over liefde, mag dat ook? Wat hebben een telefoontje, een ontmoeting in Hotel New York en een What’s app met elkaar te maken? Wat je ook denkt, het is niet het antwoord. Geef je het op? Alle drie hebben het leven van Jouke en mij blijvend veranderd en ons geleerd wat echte liefde is.

Bijna twee jaar geleden kreeg ik een belletje. Een medewerkster van Pleegzorg. “Wij hebben een meisje van 16 maanden, zij is op zoek naar een veilig en liefdevol huis. Mag zij bij jou en Jouke komen wonen?” Alle informatie die zij had over het meisje paste op de voorkant van een half A4-tje. Dit was inclusief haar naam, het adres van crisis kortverblijf ouders en de hele procedure die zou volgen. “En er is haast mee want crisis kort verblijf ouders gaan bijna met vakantie. Over vier dagen wil ik graag jullie besluit horen.”

Zelf geen kinderen, nagenoeg geen ervaring met kinderen en dan ineens een kind fulltime in huis. Paniek, help!! Mijn collega, Ronald van Dijk, stelde mij gerust. Geen paniek, ga maar eens met Remie praten adviseerde hij. Zo gezegd zo gedaan. In hotel New York zaten we aan een tafeltje. Ik wat ongemakkelijk want wat ga ik vertellen, hoe gaat hij reageren en wat kan ik verwachten. Geen idee. Remie met een cappuccino en ik met een thee. Het voelde alsof hij de eerste was waar ik aan zou vertellen dat ik verliefd was, of ging trouwen of zoiets. In ieder geval ets groots! Nagenoeg niemand wist het en nu ging ik het delen. Na de hele korte verplichte koetjes en kalfje flapte ik het eruit. Over 3 dagen krijgen wij een pleegdochter, waarschijnlijk gaat ze nooit meer weg. Het bleef even stil aan de overkant van het tafeltje. Ik begon licht te zweten. Waarom had ik dan ook naar Ronald geluisterd? Ik kende Remie niet zo goed en dan dit delen. Eerst waren er de glinsterende ogen en daarna verscheen een heel grote glimlach. “Dat is mooi!” Gevolgd door een ontluisterend en ongelofelijk persoonlijk verhaal over de liefde. Het verhaal van Remie en Quirine. Wow! Ik heb ademloos zitten luisteren. Even vergetend dat er over een paar dagen een klein meisje op de stoep zou staan. Remie zei resoluut. Wij gaan jullie helpen. Maar ik had geen idee hoe dan en waarmee

De hulp kwam met de eerste What’s app van Quirine. “Hi Etrimara hoorde vandaag dat je verlof hebt gekregen om op te starten. Wat een gaaf bericht het is zo ver. Moest aan jullie denken en maar gelijk een groep aan gemaakt. Als we iets kunnen betekenen weet je ons nu te vinden….😉” Dat hebben Remie en Quirine geweten. Een dag later zat ik al in de app, help!! En Remie en Quirine stonden klaar met advies, deelden ervaringen en boden mij de vrijheid om mijn eigen weg te vinden. Ze beloofden 24/7 klaar te staan en maakten dat meer dan waar. Geen enkele vraag was raar, geen tijdstip onacceptabel, niks was taboe. Naast de hulplijn kwamen er ook nog kaartjes, cadeaus en heel veel kleertjes. Quirine en Remie zijn geweldig, zij hebben zoveel liefde die zij willen delen.

Onze pleegdochter heeft het leven van Jouke en mij voor altijd verandert. Dankzij dit kleine dappere meisje hebben wij oude vrienden verloren, bestaande vriendschappen verdiept en nieuwe vrienden in ons hart gesloten net zoals zij onze pleegdochter in hun hart hebben gesloten.

Het telefoontje, de ontmoeting en de What’s app hebben ons leven blijvend veranderd en ons geleerd wat echte liefde is.

Liefs, Étrimara

E R I C (Groot Man) en A N S – liefdevolle (en knettergekke) vrienden

De bruidegom……
14 jaar en met Eric en mij mee naar Bulgarije…….
Voor het goede doel.

En zijn mama zei nog: “Als hij een knuffel nodig heeft, geef hem dan!”

Als 1 mens een hoog knuffelgehalte heeft, is dat Remie!

Hij werkte als een paard en maakte zijn toekomstverhaal waar….. “ik word hetzelfde als mijn vriend! (14 jaar en vriend uitvoerder in de bouw)

Toen, 3 jaar later, met oa Remie met een busje naar Oekraïne.

En ik was op een gegeven moment zo bang. -wisten de weg niet meer, de wegen waren slecht, weinig normaal eten- en ik huilde.
En Remie, zo jong, troostte mij met zo’n oprecht hart…..

Toen kwamen we in Mariupol en sliep Remie bij Eric en mij.
Ik lag beneden in het stapelbed……..😜 Wie kan zeggen dat ik 14 dagen onder Remie gelegen heb 🙄🙄

En dan dat SMS geluid van zijn vriendin……..

Ach, de rest is bekend.

Twee lieve mensen met een totaal verschillende basis.

En desondanks zo’n stabiele basis voor hun kinders.

En daarom willen we bij hun belofte zijn….. omdat Liefde een Beslissing is, voor het Leven.

Lieve Kiwi en Remie; ook als het moeilijk wordt: onthoudt jullie Liefde Voor Eeuwig!
❤️❤️😘😘

S H A R O N – ceremoniemeester

Daar zit je dan, gezellig op de bank met oude vrienden. Een paar weken later dan gepland, maar dat maakt niet uit, het wordt er niet minder gezellig op. En dan komen ze ineens met de vraag of je ceremoniemeester wil zijn……..Nou daar wordt het natuurlijk ook niet minder gezellig van!

Wel een stuk verrassender, want die vraag zag ik niet aankomen. Ik ken Quirine en Remie al sinds de middelbare school (nee das echt niet al héél lang geleden hoor) en wat hebben we al veel mee gemaakt. Ik zal jullie niet vervelen met alle details, mocht je dat willen kan dat altijd nog bij het kampvuur.

Maar al die jaren bij elkaar waren genoeg om zonder twijfel ja te zeggen. Waarom ze nou mij vroegen?  Ik weet het niet hoor, maar ik voel me wel enorm vereerd. (Vraag me na de bruiloft maar of dat nog steeds zo is)

Tja, wat houdt dat dan in, zo’n taak? Regelen van (eventuele) vrijgezellenfeestjes? De boel bij elkaar houden als alles lijkt in te storten van de stress? Iets met trouwjurken en mooie pakken? ABC-tje en speciale liedjes in studeren met gasten? Ik heb geen idee, daar komen we gaande weg achter dacht ik zo.

Ondertussen zijn we al druk bezig en komt die mooie dag steeds dichterbij. Wij zijn druk met van alles regelen samen met bruidspaar, maar mocht je nou nog iets willen regelen waar zij niks vanaf mogen weten dan mag je daar natuurlijk ook altijd voor bellen of mailen.

sharonalblas@gmail.com

+31 6 12 43 20 04‬

K E N N E T H – ceremoniemeester

Hoi schatten,

Hierbij mijn bijdrage… veel kusjes!

Ken

“Er was eens… in een land hier ver vandaan, waar liefde de baas is en waar de burgers het hart op de goede plek hebben, woonde eens een prinses die moeilijk keuzes kon maken. De knapste prins in het land had haar hartje gestolen, maar ze wist niet wat ze moest doen: wel of niet met hem trouwen? Na jaren van pijnzen, twijfelen en besluiteloosheid besloot ze toch aan hem te vragen wat hij van ‘trouwen’ vond. Na een huisje, een bootje en twee niet-weesjes wilde hij niets liever, dus ze besloten te trouwen.

Dolgelukkig begonnen ze met de voorbereiding, maar dat was niet makkelijk. Prinses Q kon maar steeds niet kiezen wat ze wilde: ‘Wel of geen jurk? Maar welke schoenen dan? En de locatie dan? We moeten wel voorkomen dat er geen vreemde vogels op ons feestje komen crashen’.

Daarom besloten ze maar twee trouwe volgelingen hun ceremoniescepter te geven. Deze twee (achter)volgden de prins en prinses al sinds de middelbare school, dus hadden al het lief en leed van het prinselijk paar vanaf gepaste afstand mogen aanschouwen. Lord McKennie en jonkvrouwe Von Shaapen kregen de scepter overhandigd en gebruikten in het geheim hun magische krachten om er een spectaculair feest van te maken. Met de hulp van alle genodigden werd het ook een onvergetelijke dag… en zo leefden prins Remie en zijn prinses Q nog heeeeel lang en gelukkig.”

Met veel trots mag ik als ceremoniemeester Remie en Quirine helpen om hun bruiloft onvergetelijk te maken. Heb je vragen over de bruiloft of wensen voor het paar die je graag nog niet met hen deelt, dan kun je bij Sharon of mij terecht via de mail of telefoon (berichtje werkt het best).

Sowieso tot 02 juli!

Liefdevolle groet,

Kenneth

kenneth.mackay@gmail.com

‭+31 6 16 074505‬